Yaşlanmanı gecikdirən 7 qida

Manşet
Səhiyyə 01.10.2024 3373

Gənc dəriyə sahib olmağın yolu sağlam qidalanmadan keçir. İstənilən yaşda gənc görünmək və vaxtından əvvəl qocalmamaq üçün bəzi meyvələrin istehlak edilməsi vacibdir. Təbiətdə qocalma əleyhinə çoxlu meyvələr var. Bu meyvələr vitamin və minerallarla dolu olduğundan dəriyə gənclik verir.

"Saat24.az" yaşlanmanı gecikdirən 7 qidanı təqdim edir:

1. Papaya:

Papayanın orqanizmi bol mikroelementlər və antioksidantlarla təmin edən qarışığı sərbəst radikalların zədələnməsi ilə mübarizə apararaq yaşlanmanı yavaşlata bilir. Papaya zəngin minerallar, vitaminlər, fosfor, kalsium və antioksidant mənbəyidir. O, həmçinin qırışları və incə xəttləri azaltmağa kömək edir, dəriyə parlaq görünüş verir.

2. Nar:
Nar bədəni zəngin qida maddələri ilə qidalandıraraq gözəl yaşlanma əleyhinə faydalı meyvədir. Aparılan araşdırmalara görə, narda yeyildikdə bağırsaqdakı mikroblar tərəfindən çevrilən və əzələ hüceyrələrini qocalmaya qarşı qoruyan  molekul olduğu müəyyən edilmişdir. Nar iltihabı azaldır, C vitamini və antioksidantlarla zəngindir.

3. Banan:
Banan həll olunan liflə zəngindir. O, özündə A, B və E vitaminləri, kalium və antioksidantları ehtiva edir. Banandakı kalium dərinin baryerini gücləndirə və qırışlar kimi yaşlanma əlamətlərini azalda bilir.

4. Kivi:
Kivinin müntəzəm istehlakı qocalma əlamətlərini azaltmağa və dərini sağlam saxlamağa kömək edən gözəl vitaminlər, minerallar və fitonutrientlərlə dərini cavanlaşdıra bilər. Vitamin C bədənə dəriyə dolğunluq, elastiklik və elastiklik verən bir protein olan kollagenin istehsalına kömək edir. Kivinin tərkibindəki E vitamini dərinin zədələnməsini, o cümlədən ultrabənövşəyi şüalara və aşınmalara qarşı dəri bariyerini qoruyur.

5. Şirin kartof:
Karbohidratlar, lif, antioksidantlar, vitaminlər və minerallarla zəngin olan şirin kartof iltihabı azaltmağa kömək edir. Şirin kartofda olan A vitamini dəridə olan incə xəttləri, qırışları azaltmağa və qocalmanı yavaşlamağa kömək edir.

6. Portağal:
Portağallar C vitamini və antioksidantlarla zəngindir. Portağal qırışları və incə xəttləri azaltmağa kömək edir. O, özündə UV şüalarından qorumağa kömək edən və müalicəvi maddələr ehtiva edir.

7. Qarpız:
Qarpızın 92% sudan ibarətdir. O, dərini nəm saxlayır. Həmçinin, dərini zərərli UV şüalarından qorumağa kömək edir. Qarpız özündə A, E və C vitaminlərini ehtiva edir. Qırışları və incə xəttləri azaltmağa yardımçı olur.

XƏBƏR LENTİ

DİGƏR XƏBƏRLƏR

Loading
Top