Bu qidalar xərçəng riskini artırır

Sadə xəbər
GÜNDƏM 04.09.2024 2146

Onkoloqlar gənclər arasında xərçəng diaqnozlarının həyəcan verici artması barədə xəbərdarlıq edirlər.

“Saat24.az” Türkiyə KİV-ə istinadən xəbər verir ki, əksər ekspertlər bu artımın bəzi qidalarla bağlı olduğunu deyirlər.

Dünya Xərçəng Araşdırma Fondunun qidalanma mütəxəssisi Metyu Lambert xərçəng riskini artıran qidalardan danışıb. 

Mütəxəssis ultra işlənmiş qidalar,doymuş yağ, şəkər və duzun çox miqdarda olduğu qidalardan uzaq durmağı tövsiyyə edib. 

Qeyd edək ki, o, tortlar, peçenye, cips, şəkərli içkilər, pizza və hamburger kimi qidaların belə qidalara misal olduğunu bildirib.

XƏBƏR LENTİ

DİGƏR XƏBƏRLƏR

Loading
Top