Hər gün qoz-fındıq yeməyin faydaları

Sadə xəbər
CƏMİYYƏT 16.11.2023 1818

Fındıqların sağlamlığınız üçün faydalı olduğunu yəqin ki, artıq eşitmisiniz. Onların tərkibində zülal, lif və sağlam yağlar var və bu qidaları doydurucu qəlyanaltı halına gətirir. Hər gün qoz-fındıq yeməyin bədəninizə faydaları olduğunu bilirdinizmi?

"Saat24.az" xəbər verir ki, Kornell Universiteti tərəfindən aparılan və "Nutrients" jurnalında dərc edilən bir araşdırma, qoz-fındıqların güclü antioksidant təsirlərə malik olduğunu bildirilib. 

Antioksidantlarla zəngin qidalar isə sağlam hüceyrələri sərbəst radikalların zərərindən qorumağa kömək edir. Elmi araşdırmada qozun pəhrizə əlavə edilməsinin omeqa-3 yağ turşularının, liflərin və bəzi vitamin və mineralların qəbulunu artırmaq da daxil olmaqla ümumi qida profilini yaxşılaşdırdığını aşkar edilib. Və bu faydalar üçün ətin 15%-ni bu qoz-fındıqlarla əvəz etmək olar. 

Hər gün qoz-fındıq yemək beyin sağlamlığınız yaxşılaşdıra bilər.  Bunun səbəbi qoz-fındıqların omeqa-3, antioksidantlar, E vitamini (beyin hüceyrələrini iltihab və oksidləşdirici stressdən qorumağa kömək edir), sink və maqnezium (yaddaş və idrak funksiyasına cavabdeh) ilə zəngin olmasıdır. 

Həmçinin, fındıq iltihabın azalması ilə əlaqələndirilir. Fındıqların tərkibindəki E vitamini antioksidant rolunu oynayır və hüceyrələri oksidləşdirici stresdən qoruyur. Bu, öz növbəsində, iltihabı azaltmağa kömək edir.

Qoz-fındıq ürək-sağlam monodoymamış və çoxlu doymamış yağlarla zəngindir.

Fındıq qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləməyə kömək edəcək . Bu, onların tərkibində çoxlu protein, lif, yağ və az miqdarda karbohidrat olması ilə bağlıdır.

XƏBƏR LENTİ

DİGƏR XƏBƏRLƏR

Loading
Top